Тежък пътен инцидент е възникнал около 3.30 ч. днес на бул. Руски, в близост до кръстовището с бул. 6-ти септември в Пловдив. Към мястото са насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната.

По първоначална информация джип "Рийндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара. От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. Междувременно спешна медицинска помощ се оказва и на сериозно пострадал служител на РДПБЗН -Пловдив, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво.

Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед. До приключването му е спряно движението и в двете посоки по бул. Руски, в отсечката между ул. Преслав и бул 6-ти септември. По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до до тежкия инцидент.