Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София предизвикаха вълна от реакции в социалните мрежи. Ще бъдат ли глобени опасните шофьори, които публикуват клипове с нарушенията си?

„Ще се съставят едни актове, те ще си платят глобите. За тях не важи това ново правило в Наказателния кодекс за конфискуването на автомобилите и те ще продължат да си правят същото, докато не убият някой, както направи Семерджиев”. Това заяви в ефира на Нова Пламен Димитров, адвокат на семейството на Хариет Стефанович, загинала в катастрофата на бул. "Черни връх". По думите му за тях няма да има сериозни последствия. 

Дрифтове на жълтите павета: Фиков с първи думи и баща му с коментар ВИДЕО

"След като си позволяват да карат тези автомобили, те могат да си позволят и да платят тази глоба. След което пак ще започнат с дрифтовете и то не е само в центъра на София, а също и на булевард „Сливница”, където след поредните убити, няма никакво обезопасяване”, посочи още Димитров. 

"32 хиляди лева се дадоха на едно НПО да обследва участъка на „Сливница” от Моста на влюбените. Какво са обследвали и какво са направили, след като Държавната агенция по път на безопасност направи това обследване? Надали тези 30 хиляди лева, дадени на псевдо специалисти, обезопасиха този участък", посочи Йонко Иванов, председател на Съюза на центровете по авто-мото подготовка.

Клипове с опасно шофиране в София взривиха мрежата