Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по време на мярката за неотклонение на 18-годишния Никола Райчев, се отказа да го защитава. Това оповести лично той в изявление.

„Моето участие като адвокат по случая с убийството на 21-годишния Ангел приключи. Поех ангажимент да се явя в съдебното заседание само и единствено, за да тръгне делото, тъй като адвокатската защита в такива дела е задължителна“, казва Кръстев.

Никола, пронизал смъртоносно Ангел, се предал сам


По-нататък той обяснява, че „ участието в подобен наказателен процес е огромно изпитание за всеки участник – съдия, прокурор, адвокат, съдебен заседател, разследващи полицаи. Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя. Ангажиран бях като защитник от брата – родителите на момчето въобще не се появиха нито преди, нито по време на заседанието, нито след това. Това е огромна трагедия, в която се погубва не само един, а два живота на млади хора. Жалко е, че работата ми като адвокат се използва за политически цели. Адвокатската професия е тежка и отговорна, казва в заключение Лъчезар Кръстев, цитиран от 24 часа.

Обвиниха задържания за убийството на Ангел в Пазарджик

21-годишният Ангел Здравков беше прободен смъртоносно с нож от 18-годишния Никола Райчев на 29 септември, докато се разхождал с приятелката си. Той почина от кръвозагуба. Причината за тежкото престъпление е ревност.

На Райчев бе наложена  най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оставиха в ареста заподозрения за убийството на Ангел от Пазарджик