Младо момиче от София се оплака в социалните мрежи, че за трети път й се случва да се прибира с метрото и мъж да снима нея и други млади момичета. Според столичанката мъжът от снимката е "изключително агресивен, неадекватен и опасен".

Момичето моли някой да вземе отношение. След като го попитала защо я снима, мъжът започнал да крещи, да се приближава към нея и да я ругае. Най-често го засичала да седи на метростанциите на Софийски и Сердика...

Оказа се, че въпросният мъж е познат на доста хора в столицата - и все с непристойно и арогантно държане.

"Пазете се от този човек, аз го знам и го познавам, по моловете съм го виждал, най вече Мол София. Направил съм каквото мога, понеже съм охрана и забелязвах това лице, че снима и други момичета и т.н. И други хора ги снима, държи се арогантно с тях, но след като полицията в метростанциите няма какво да направи, не виждам кой друг и какво може да се направи", пише софиянец.

А друг разказа цяла случка със същия мъж:

"Миналата седмица на Сердика се качих посока Надежда около 11 вечерта беше някъде, пътувах с метрото във вагона с 2 момчета и имаше още 4-5 момичета и тая утайка...

На всяка спирка ги снимаше и тогава едното момиче му направи забележка, след което той я нарече с какви ли не думи... съответно се намесих и му казах да изтрие снимките и че ще извикам полиция... Ами момчето явно си е агресивно, но докато беше ядосан, явно в нервите си се удари някъде и припадна, изтрихме снимките и извикахме органите на реда! В никакъв случай не се правя на герой, мисля, че всеки би постъпил така в подобна ситуация!"

Повечето от хората смятат, че момичето трябва да подаде сигнал на полицията в метрото.

"Ако не ги намерите, звъннете на 112 и дайте точна информация и локация", съветват те.