Млада жена разказа за категорично тъжно и жалко явление при хората. Перничанката е дълбоко възмутена от безразличието към изпадналите в беда. Такава е и случката, на която самата тя става свидетел и основен герой.

Тя се натъква на паднала на земята, в безпомощно състояние жена на средна възраст. Единствено младото момиче отива да провери какво е състоянието на дамата, като в последствие повиква и линейка. Тя апелира хората да бъдат по състрадателни и загрижени за околните.

„Моля ви, ако видите човек паднал на земята, отидете и поне се поинтересувайте какво се случва!

На спирката на лидл (център) посока кауфланд имаше паднала жена в ливадата и никой не беше отишъл при нея, да види какво е състоянието ѝ! Отивайки към нея, опитвам се да ѝ помогна да стане, от спирката ми се подхвърля викове "ОСТАВИ Я, ПИЯНА Е". Разбира се, че не съм я оставила. Любезен господин от охраната на лидл беше единственият, който ми помогна, за което му благодаря страшно много. Купих вода на госпожата, обадих се на 112, излизайки от магазина виждам, как е паднала на една страна абсолютно неадекватна, но пак никой не е отишъл при нея. Минават, питат и си тръгват. Никой не помага! Линейката дойде доста бързо (похвално), качиха дамата на носилка и я закараха в болницата.

Въоросът тук е "кога всички станаха толкова бездушни, че дори при вида на човек в безпомощно състояние не спират да видят поне дали е жив".

Не чакам отговори.

Най-важното, което забравих да напиша в поста - госпожата се казва Мариана, възраст между 50 и 60 години, средна на ръст, пълничка, червена коса до раменете,“ написа момичето.

Под публикацията ѝ в социалната мрежа стартира дебат - дали трябва да се помага на човек, който е паднал, защото е пиян. Мненията бяха на двата полюса.

„Не коментирам конкретната ситуация, но се чувствам длъжна и друга гледна точка да ви дам. Може на хората просто да им е омръзнало да помагат. Защото пияниците (примерно), които не се лекуват създават само проблеми на близки и далечни. Съчувствието е добро качество, но в един момент човек се превръща в чист "приемник за паразит",“ коментира жена.

Според друга: „Дори и пиян да е човек, пак е нужна помощ! Тук не става въпрос за семейна драма и потърпевшите от пиянство на съпруг и роднина, за проблеми от пияни шофьори, а за ПОМОЩ!“

„Адмирации за постъпката Ви! Ние вече не сме хора, толкова бездушие злоба мизерия... Но да не забравяме, че на всеки може да се случи! Дори и да не е пил!,“ пишат още.