Нацията е много сериозно разделена за сертификатите. Мнозинството българи са против сертификатите. Големият въпрос е защо. Отговорът е, че има недоверие към политиците. Това каза социологът Андрей Райчев по повод големия протест в София срещу зеления сертификат.

Оказа се, че да се управлява не е толкова лесно. Това ще започне все повече да личи. От там и недоверието, посочи политическият анализатор Георги Харизанов.

Министър Сербезова: Сертификатите на базата на преболедуване остават

"Засега не виждам да има увеличение на неодобрението. Засега властта не е неправила някакви неща, които да доведат до масово недоверие. Управляващите провеждат една хитра и либерална балканска политика по отношение на коронавируса. Тази коалиция няма как да издържи никакви крайни решения. В този смисъл те са малко ограничени, но засега вървят добре. Могат да започнат една политика на успкояването. Ковидът е болест на главата, на страха, на паниката. Трябва да излезем от тази ситуация. Тя не е българска. Трябва да започнем да излизаме от страха", заяви Андрей Райчев в ефира на БНТ.

 По думите на Харизанов правителството няма нови мерки срещу COVID-19, а прилага мерките на кабинета "Борисов 3". 

Инфлацията, цените на тока, непрекъснато растящите сметки и бездействието на властта по тези проблеми ще напрегне правителството много преди казуса със Северна Македония, добави политическият анализатор. 

Припомняме, че днес във страницата си във фейсбук министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова, обяви че сертификатите на базата на преболедуване остават към настоящия момент.