Пътните полицаи са се "въоръжили" с много техника в борбата с джигитите по родните пътища.

В момента КАТ разполага с общо 274 камери, които дебнат за нарушители по пътните артерии на страната. Това стана ясно от отговор на запитване към МВР.

103 от тях са стационарно-преносимите камери или така наречените триноги. 148 пък са мобилните камери, а 23 са стационарните очи на КАТ. Само последният вид са оборудвани и със светкавици, посредством които бързаците могат да бъдат заковани с превишена скорост и по тъмно.

Сред най-честите наказания, които се налагат са именно тези за превишена скорост, отчитат от МВР, цитирани от "Телеграф".

Неписано правило е обаче, че се допуска минимален толеранс от 10 км/ч над допустимата скорост преди полицията да пристъпи към издаването на акт. От МВР твърдят, че такъв толеранс има.

В същото време все повече шофьори се оплакват, че са щракнати от някое от "очите" на КАТ и са санкционирани за минимално превишаване на скоростта под въпросните 10 км/ч.

Припомняме, че в началото на март само за 10 дни пътната полиция е засякла над 27 хиляди нарушители. 

Един от случаите е на водач на автомобил, шофирал със 148 километра в час на първокласен път край Бургас при разрешени 50 км/час. А навръх националния празник 3-ти март камерите на “Пътна полиция” са заснели друг шофьор с 210 км/час на магистрала „Тракия“.