Това е входната табела на Асеновград от посока Смолян и в това състояние е повече от година. Така твърди асеновградчанин, определено възмутен - и от "художниците", надраскали свастиката и нецензурната дума, и от тези, които по закон се грижат за табелите и за една година би трябвало някак си да забележат на какво прилича тази.

Само че... за подобни "дребни" проблеми се започва едно прехвърляне на топката, от което на човек свят може да му се завърти. Докато свикне с гледката - колкото и грозна да е. Обикновеният асеновградчанин и гостенин на града не се интересува кой точно е отговорен за въпросната табела. Дали АПИ, защото се намира в сервитута на републикански път II-86, или местната власт, която по презумпция би трябвало най-много да държи на името на града - без допълнителни "украси". 

Както заключават самите асеновградчани, "Явно, щом не го оправят, им харесва на градоначалниците". 

А на вас харесва ли ви?

Тъжният хумор в коментара на асеновградчанин: "За къде сте се разбързали, само година е минало! Промяната не идва веднага! Иска се чакане", всъщност е отражение на умората на хората да чакат нещо наистина да се промени във вечно променящата ни се държава. Засега се променят само имената на бивши министри със служебни министри... А около нас продължава да си е толкова грозно, колкото на входната табела за Асеновград...