Докато се рахождаше на пътя за Лясково и параклиса "Св. Димитър", а третия километър асеновградчанка се натъкна на грозна гледка. Бутилки, хартии и всякакви боклуци "разкрасявали" мястото, което иначе е любимо за отмора на любителите на природата.

"Абе какви хора сте, не знам, но това е грозно, сигурно и вкъщи сте такива! Ами пазете природата, не правете така!", възкликна Снежа Манафова в социалната мрежа. Но за разлика от много възмутени и огорчени, които пишат във Facebook, жената не спря дотук. Постът й накара доста хора не само дружно да заклеймят замърсителите, но и да се организират, и то в рамките на няколко часа. Резултата ще видите по-долу на снимките.

Ето така изглеждаше пътеката ПРЕДИ:

Гледката на другия ден е съвсем различна.

"Поздравявам ви искрено за бързата, спонтанна, реакция! Надявам се замърсителите да си вземат някаква поука", написа Манафова.

И въпреки песимистичните прогнози, че "утре ще е същата мизерия", десетки асеновградчани поздравиха жената и останалите ентусиасти, които запретнаха ръкави, взеха чували и събраха цялата мръсотия от пътеката.

Браво, хора!