Не спира еуфорията в търговищкото село Крепча след блестящото представяне на Нургюл Салимова в Баку. Въпреки че остана втора в борбата за Световната купа по шахмат, жителите в Крепча са горди с успеха й, а близките й се надяват на по-голяма подкрепа от държавата при следващите й международни участия.

"Внучката ми се предстви много добре и ѝ пожелавам много успехи. Отвоюва титлата, както я мислеше, и се конкурира с най-големите в света", каза Осман Раифов, дядото на Нургюл.

"Както видяхте от руска страна, екипът беше пълен, а тя беше сама срещу всички, за което малко съм огорчен", каза за БНТ Ниаза Ахмедов, вуйчо на Нургюл.

Слави Трифонов: И чак сега ли се сетиха всички за Нургюл?

"Само да е тя спокойна вече, иначе е много притеснена, все плаче, ама да не плаче вече, тя е победител, второ място също е победа", сподели бабата на Нургюл Кадрие Раифова.

"Тя е голям боец, винаги съм го казвал, мисля, че съвсем скоро ще бъде много лъчезарна и усмихната и ще преследва високите си цели. То това е пътеката. Състезанието в Баку беше една малка отбивка", каза още Живко Живков, треньор на Нургюл.

Треньорът на Нургюл: Нямахме мечта да играе за титлата