След 4 матури в швейцарско училище в Цюрих едно българче е с най-високи резултати от цялото училище. Момчето е от Северозапада - най-бедния район в страната ни. За Криси от Козлодуй съобщиха негови близки във Facebook, а GlasNews, верен на схващанията си, че трябва да се чува не само гласът на скандалното, грозното и престъпното, ви представя това младо българче - с гордост и радост.

Ето какво съобщиха в социалните мрежи за Криси:

"След 4 матури в швейцарско училище в Цюрих нашето момче е с най-високи резултати от цялото училище. Всичко е на немски, английски и френски + математика. Оценяват ги по сложна точкова система от 100 до 800 т. Конкуренцията е голяма, защото учат деца от цял свят.

Дойде на 5 годинки и не знаеше една дума на чужд език. Сега е по-добър от швейцарските деца и всички други. Говори перфектно и български.

За него всички врати напред са отворени в образователната система на Швейцария.

Обичаме те много и се гордеем с теб, Криси!"

Постът предизвика буря от овации за детето, което дава надежда, че ценностната ни система не е съвсем объркана.

"Поздравления, мило момче! Радвай се и се гордей с успеха. Това е и голямо задължение към самия теб. Не се възгордявай, а го приеми като нещо прекрасно, което престои на база на твоя упорит труд. И знай, работи за твоето усъвършенстване и духовно издигане, но всичко да бъде подчинено на доброто за всички. Винаги си отговаряй на двата въпроса при дадена задача или действие: "А дали е нужно? А дали е полезно? - Като трябва да бъде полезно както на себе си, така и на всички хора. Успех! Бъди щастлив и благословен!"

"Браво! Ти си гордост за българския народ!"

"Голямо БРАВО за това прекрасно, умно и ученолюбиво дете! За щастие, не е в България, при нашата умопомрачителна (изключително неефективна) образователна система!"

"Браво, дете! Бъди все така ученолюбив, здрав и щастлив! Гордост за България!"

Май наистина имаме нужда, особено в последните дни, да се порадваме на нещо хубаво и красиво...