Забързани в ежедневието и в собствените грижи, лесно може да не забележим някой от стотиците българи, които са в зенита на живота си, но по различни обстоятелства са принудени да се борят с трудности, които други не може дори да си представят.

Такава е следващата история, която за щастие вдъхва и частица надежда, че добро има въпреки несправедливостите.

"Как се стигна до тук?", пита Бояна Иванова, която споделя разтърсващ клип в групата за помощ "Само за Хора с ГОЛЕМИ сърца".

На кадрите се вижда възрастна жена, която търси в кошче за боклук храна и ... маска, за да може да се предпази от вируса.

Вижте историята, споделена от Бояна Иванова:

"В 21-ви век, във време на пандемия... Нашите баби тършуват в кофите, търсейки маски и храна!

Как се стигна до тук?  Днес на излизане от аптеката, тази гледка ни стисна за гърлото, накара сърцата ни да се свият и изпълни очите ни с тъга. Така не се живее!

Мили приятели, не спирайте да бъдете ХОРА С ГОЛЕМИ СЪРЦА! Те имат нужда от нас..."

За щастие хората помагат на жената с най-необходимото, но този случай буди една горчива мисъл. Как 30 години вървим към промяна, а в европейска България може да станем свидетели на подобни съдби?

Време е да изискваме повече от държавата като разпределител на събраните данъци, както и от самите себе - за да имаме очи и да видим мъката на тези около нас.

Защото иначе ще трябва да ставаме неми свидетели на мъката на хора, които живеят в несгода и лишения. Или още по страшно - да завършват живота си в студ, мрак и самота - каквато бе съдбата на един по-млад, но със сходна съдба гражданин - Наско от Поморие.

Статистиката за българите, които едва "вързват двата края", днес ще я спестим - защото за съжаление клипът, споделен в мрежата, говори повече от сухите числа.