Колко "кофти племе" сме вече българите? Човек в нужда може да ви отговори най-добре на този въпрос. Положителен момент е, че все още има хора сред "племето".

"Искам да благодаря на две семейства които днес ми помогнаха на "Кулата" в посока България  и с мен бутаха колата ми, която прегря почти километър за да мина границата, въпреки че бяха с малки деца, дано да са в групата.  И да кажа , че сме кофти племе 1 час никой друг не спря да ме попита с какво да ми помогн, дори грък изпрати жена си да ни купи вода. 

Дано на никой да не му се случва това, защото трудно може да разчита на сънародниците.  Още веднъж им благодаря на двете семейства.", това разказва Константин Коев в групата "Кулата-Промахон".

Потребители посочиха, че за жалост ситуацията не е толкова иненадваща.

"Гадно племе сме! Наскоро, тъкмо като бяха започнали жегите, един баща с три деца на видима възраст между 7 и 10 години беше аварирал на пътя. Явно стоеше там отдавна, а покрай тях хвърчаха коли. Беше към 17:30ч, там по това време и задръствания се образуват. Беше много горещо, наоколо нямаше сянка, най-близките магазин е на 300 метра, тоалетна и опция за същото, няма. Никой не помисли поне за децата, че може да са гладни, жадни, да им се ходи до тоалетна, че може да стане лошо на някой от тях на тази жега. Не можах да спра веднага, защото бързах да си взема детето от детската градина. Върнах се след около 20 минути и все още бяха сами. Бащата изглеждаше ужасно - препотен, смачкан от жегата и чакането, децата също изглеждаше, че вече не издържат...Няма да обяснявам натам", пише А. Величкова.

Други все пак виждат положителната страна на нещата.

"От друга страна колко е хубаво, че има все още такива родители! Чудесно е и че споделихте! Нека се вижда, че има още нормални хора тук-там.", коментира Боряна Т.