Една история от последните дни развълнува хиляди хора в цялата страна. Баща сам се бори за живота на болното си дете след смъртта на майката. „Не говори. Не може да каже кога е гладна и жадна”, споделя бащата.

Двамата са неразделни. Димитър води дъщеря си Дорина навсякъде със себе си. Социалните служби ги посещават редовно и помагат, с каквото е възможно по закон – от февруари Димитър е личен асистент на детето си, 3 дни в седмицата го вози до Враца, за да има социални контакти и да получава рехабилитация в Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Бащата има своя голяма мечта. „Има необходимост от обособяване на баня.

„Много хора ме потърсиха. Благодаря на всички! Обадиха се хора от цяла България – от Бургас, Кърджали, хора зад граница. Много ви благодаря. Парите са много, за мен са много”, каза Димитър пред Нова.

С усмивка на лице, той каза: „Виждате един баща, който е постигнал мечтата си. Следващата е да има подобрение с Дорина и ще се боря. Ако има хора с медицинско образование, които могат да ми помогнат, бих се радвал много”.

„Аз вярвам в чудеса, защото ми се случиха. Дай Боже на всички. Сърдечно ви благодаря, не знам как да ви върна жеста. Обадиха ми се възрастни хора, които се лишават от част от пенсията си, за да помогнат на мен. Благодаря ви много”, завърши през сълзи Димитър.

Ако желаете да помогнете на Димитър и Дорина, може да го направите като преведете средства по следната банкова сметка: 

BG32UBBS80024051325350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Димитър Благоев Димитров