Когато лошото идва, то помита всичко покрай себе си. Но най-интересното е, че почти не учудва никого. Когато обаче доброто ни застигне, то като че ли по-скоро ни изненадва. Освен, разбира се, че ни вдъхва надежда и ни кара да се чувстваме нормални човеци, възхищаващи се от другите, непознатите...

Случилото се на Дора Стойчева и съпруга й от Несебър е точно такъв - семейството се "сблъсква" с доброто, сторено от един баща с малко дете. И когато доброто идва в точния момент, то е неоценимо. Ето какво разказа жената в социалните мрежи:

"Едно голямо благодаря на Човека, който с едно малко дете в колата спря и ни помогна да сменим гумата на колата ни. Бяхме спрели в отбивката за хотел Сарафово, гумата вече пушеше, съпругът ми е човек на години и се чудехме как ще се оправим. А и в тъмнината никак не беше лесно. Не попитах името, колата му беше с четири тройки на номера... Да е жив и здрав, прибрахме се в Несебър бързо и по целия път говорехме какъв късмет извадихме, че лошата случка се превърна в нещо добро. И пак Благодаря!"

Споделяме тази на вид обикновена случка, защото в нея освен свършено добро има и друго - личен пример и чудесно възпитание на един млад баща. Както отбелязва жена под поста, "С дела се учат децата, на приказки всеки е силен…" А думите й се потвърждават от самата героиня на разказа:

"Колко сте права! Даже малката слезе от колата и с фенерчето на телефона светеше на баща си... искаше да помогне и тя."

Дай Боже повече такива бащи в България!