С молба за помощ към организацията Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще се обърна бабата на това прекрасно момиченце - 6-годишната Гергана от София. Ето тъжната история на Гери и нейната баба Ани, за които животът като че ли е спрял.

Ани отглежда сама своето внуче. През месец декември бащата и детето се качват в асансьор в блока, в който живеят. Засядат в него, като детето започва да плаче. Бащата опитва да излязат, но за съжаление пада от четвъртия етаж в асансьорната шахта. Един ден преди нова година Георги умира от раните си в болница.

Майката на детето не полага никакви грижи, не се интересува от детето и поради тази причина грижите за Гергана са предоставени от социални грижи на Ани. От всичкият стрес и шок, Гергана също влиза в болница в началото на януари. Сега, за да осигури всички грижи около детето, да погребат бащата, бабата излиза в неплатен отпуск.

Живеят под наем в София и бабата има нужда от подкрепа, за да получат и двете с Гери шанс за по-добър живот. Нуждаят се от средства за плащане на наем (350 лв. е наемът им) и битови сметки. Детето има нужда от дрехи и обувки - размер 31-32 за обувки и дрехи 134 см. Необходими са им и спални комплекти (80/200см). Имат небоходимост от готварска печка и от пералня. Нямат кабелна телевизия и интернет. Телевизорът им е изгорял и ако някой има излишен може да го подари на семейството.

Детето ще бъде първолак и ученическа раница, тетрадки, химикалки и други принадлежности ще е хубаво да им осигурим от сега.
Бабата има и наследен кредит, от който има запор.

Това е накратко - баба Ани трябва да има шанс да отгледа внучката си, преживяла толкова страдания! Българи, да им помогнем!

Може да подкрепите каузата на организацията за Гергана и нейната баба, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362
Банка ДСК/STSABGSF
За Подай ръка ЗПДБ
Основание: Дарение за кауза 2
PayPal: [email protected]

Всеки, който желае може да подкрепи бабата и детето лично. Може да се свържете с екипа на организацията на 0893/025-067 и ще ви заведат на място при тях. Ако сте от София, може да дарите храна, дрехи или друго в офиса на организацията.

София, ул. Иван Сусанин 42-Б, офис 3
От Понеделник до петък:
10:30-18:00

Ако сте от друго населено място, може да използвате някой от куриерите в страната. За повече информация: 0893/025-067