Проблемът с презастрояването вече е болна тема в много наши градове. Зелените площи изчезват, а на тяхно място шеметно никнат блокове, комплекси и други бетонни мастодонти.

Без съмнение дом за всеки трябва, но потърпевши остават всички, които искат малко въздух край себе си. А без съмнение в тази категория спадат и децата, чиито места за игри стават все по-ограничени - между бетонни здания и пъплещи коли.

А някои от малчуганите решават и смело да изкажат мнението си, което отриваме на бележка с красноречивия надпис - "Забранено да се строи блок". Белият лист, изписан с несигурен почерк, е забелязан в зелена площ до ул. "Д. Буйнозов" в търновския кв. "Картала".

Шофьор отнесе глоба за паркиране, а причината е смайваща СНИМКИ

Ситуацията разделя мрежата. Някои граждани са съгласни, че трябва да се строи с мисъл за общата среда. За други това може и да е провокирано от родител, който цели повече гласност и реакции.

Вижте коментарите на търновлии:

"Маме, сега ще те науча да пишеш. Я вземи този маркер и пиши каквото ти кажа, за да съберем някое лайкче във Facebook", пише Йордан П.
 
еше залепено на земята до новостроящ се блок и не го е писало моето дете. Явно не си ходил в този район, за да видиш как е в действителност...", отговаря Димитър С.
 
"Децата искат място за игра. Не е ли повече от ясно?", добавя Бейхан М.

Един от най-дивите плажове по Черноморието е застрашен от застрояване

Дискусията в мрежата продължава, както и строителството в страната.

За второто тримесечие на 2022 година са издадени  2249 разрешителни за строеж, което прави цели 13 810 жилища. От разрешителните 51 са във Велико Търново.