Жител на село Граф Игнатиево край Пловдив е запретнал ръкави през вчерашния ден. Мъжът е обиколил из някои от улиците, за да събере останките от човешкото присъствие. За повечето от нас тези останки провокират възмущение и разочарование. Михаил Залъмов е събрал голямо количество празни пластмасови шишета, алуминиеви кенчета и всякакви найлонови опаковки от земята. Той споделя, че извършва тази дейност веднъж месечно, а на собствената си улица – през ден.

Ето какво написа той:

„Това събрах днес между два адреса на ул. „Орфей“, няма и 100м. Почиствам веднъж месечно и все е така. Понеже живея на кьоше и другата ми улица е „Родопи“, там почиствам през ден. Първо искам да благодаря на съселяните си, които правят двете улици да изглеждат така красиви и ми позволяват ежедневно да се наслаждавам на тази красота и второ искам да благодаря на управата на селото, която ни позволяват собственоръчно да си поддържаме, косим тревата и събираме боклука по нашите уникални и неповторими улици. С нетърпение чакам есента, когато дупките по улиците ще се превърнат с микро язовири и ще мога да пробвам новите си рибарски ботуши.

PS. Това, което се вижда вляво на снимката, би трябвало да е 1,20м тротоар. При нас са тревни площи. Иначе отдолу има плочки.“

„Поздравления за което. Добре, че има и такива хора. Дано заразиш някой покрай теб,“ коментира мъж.

„Млади майки дават лош пример на децата си, като правят площадките пълни с шлупки, клечки от кафенца и т.н. След тях идват по-големите деца, които допълват с още семки и вече боклуци навсякъде все едно коша не им е на една ръка разстояние. Лично аз видях как се взима боклук от градинката, където живее съответният човек и коша му на няма и 50м, той го хвърля на тротоара, където са мели хората, които отговарят за чистотата на селото. И после - селото ми е мръсно – ми, ако си учите децата още от малки, къде се хвърля боклук и как се пазят площадките за игра, няма да сме на този хал, но явно някои не са научени първо те, та да очакваме децата. Трябва да си пазим площадките, градинките, улиците – чисти, за да ни е приятно,“ написа жителка на селото.