Десетки хора дойдоха на бдението в памет на момчето, прегазено снощи от пиян шофьор, което беше организирано от близки на загинали при катастрофи. Повечето от тях бяха млади хора, облечени с черни дрехи и носещи бели хризантеми, за да почетат паметта на 15-годишното момче, което загина по един нелеп начин, съобщава БНТ. 

Съученици на загиналото момче насядаха на пешеходната пътека, почитайки по този начин неговата памет. На мястото на трагичния инцидент бяха и покрусените родители на загиналото момче.

Ето какво разказа неговата майка:

"Пазете си децата. Това е което мога да кажа. Пробираше се към къщи, беше на разходка със свои приятели. Обичаен маршрут. Няма спиране, докато сами не се осъзнаят - кой да ги спре? Да ги застрелват на място ли? Не знам вече какво да направят с тези хора, колко семейства почерниха".

Майката на прегазеното дете през сълзи: Още го чакам да се прибере

А братовчедка на загиналото момче обясни, че то е било изключително интелигентно, изключително възпитано, изключително умно дете с много голям потенциал и с очаквания за много добро бъдеще:

"Той е поредната жертва на нашата безотговорност и на нашите липса на съпричастност и липса на толерантност на пътя, е най-малкото, което може да се каже Защото хората, които действат по този начин, те действат умишлено, целенасочено, неосъзнато и при тях е системно това поведение. С пълното си съзнание човек, който е шофирал след употреба на алкохол, се качва и държи едно оръжия -  държи волана. Правосъдието е това, което може да вземе някакви крайни мерки и да въздаде някаква справедливост чисто на битово ниво".