Преди седмица ви показахме масово недоволство пред съда в Плевен. Близки на задържан мъж протестираха в негова защита, смятайки че е несправедливо обвинен в опит за убийство и една година стои в ареста невинен. Днес ни потърси и другата страна – роднините на пострадал при сбиване пред дискотека в града.

Масов бой пред заведение, мъж е наръган с нож

Случаят е от август миналата година. Оттогава обвиняемият Васил Кочев, който е с чисто съдебно минало, е в ареста с обвинение в опит за убийство. При сбиване Васил порязва друг мъж, докато се отбранява, след което се предава на полицията. Прокуратурата обаче повдига обвинения и настоява мъжът да остане в ареста.

„Недоволството на тези хора беше несправедливо. Той беше с прободен бял дроб, с много тежка операция. Този мъж е рецидивист. Ако излезе, може да се стигне до фатален край при следваща подобна случка. Група млади момчета, в която е бил и моят брат, отиват да се забавляват в една от дискотеките в града. При напускането й тези хора вече са ги очаквали отвън. Причината е спор заради момиче. Започва бой, при което моят брат, докато види какво се случва, е бил намушкан. Разрезът му е около 20 см и беше с опасност за живота. Все още се възстановява”, каза в пред Нова Галя Кръстева, сестра на пострадалия.