„Блокират целия град - това е абсурдно. Доколкото разбирам от медиите е извършено убийство на доста известен човек - Алексей Петров, който беше в ДАНС, който в същото време е известен с други свои проявления”. Това заяви бившият шеф на Следствието Бойко Найденов.

Той беше засечен от журналисти, докато се опитва да се прибере от Витоша, където днес е бил застрелян Алексей Петров.

„Ако имаше правосъдие, може би нямаше да се стигне дотук. Ако приемeм, че той беше извършил престъпление, както имаше обвинения, и ако работеше правосъдията система, може би щеше резултатът да е друг. И щеше да е жив. Но, ако е бил невинен, това означава, че има нещо друго. Пак се замислете, нека си зададем въпрос - кой би извършил убийство? Тук става въпрос за засягане на много тежки интереси”, коментира Бойко Найденов, цитиран от Нова.

Прякорът на Алексей Петров беше "Тракторът", защото не отстъпваше назад

„Разследвал съм всичките убийства, които ставаха в периода на 90-та година. Никога не сме си позволявали да блокираме града по този начин.Над 130 убийства имаше по територията на София. Разкрихме много", каза Найденов. 

„Всякакво едно убийство се разследва по един и същия начин - прави се оглед на местопроизшествие. Ако някой ми казва, че то е целия квартал „Драгалевци”, аз ще му каза, че такова нещо няма. Такова нещо не съществува. Търси се най-вероятно в момента там, където е станало тази случка. Търсят се следи. Търсят се коли и така нататък. Но това не става на територията на цял град”, коментира Найденов.

Убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война