Три дечица водят труден живот. Майка им губи битката с коварна болест преди няколко години. За тях се грижи единствено техният баща, който в момента е безработен. Децата живеят при тежки условия и се нуждаят от ремонт и мебели в дома им. От „Подай ръка“ споделиха за каузата на семейството.

Само за часове, над 600 души, коментираха публикацията им в мрежите. Така важните легла, ел. уреди, килими и ученически пособия бяха осигурени от добри хора.

„Това са Диана на 12 години, Ивана на 7 и Петко на 9 годинки от Монтана.

Трите деца се отглеждат единствено от своя безработен баща, тъй като за огромно съжаление майката на децата умира от рак на гърдата преди няколко години.

Малките герои имат нужда от помощ, за да живеят един по - нормален и достоен живот.

Тъй като бащата е безработен в момента, положението им е много трудно.

Спешно се нуждаем от три легла за децата, (При дарение трябва да се осигури и транспорт) нови спални комплекти и завивки, възглавници, от дрехи и обувки за децата.

Дрехи за деца на 7-10 години и за момиче на 12. Обувки 34 номер за Диана и 32/33 за Петко и Ивана.

За семейството търсим също така готварска печка, гардероб, пералня и хладилник.

Две детски бюра, ученически материали (химикалки, моливи, несесери, тетрадки, боички, блокчета и други) и раници за трите деца.

Диана, Петко и Ивана мечтаят също така да си имат колелета, както и поне един телефон, защото “всички имат” и децата изпитват нужда и те да имат това.

За къщата търсим и три-четири килима (може и няколко пътеки). За семейството събираме и хранителни продукти, лакомства за децата. Козметика и принадлежности за хигиена

Имат нужда и от средства за своите битови разходи и нужди.

За детската стая търсим и малко играчки, плюшени мечета, кукли, коли, по възможност детски завивки, килимче, нещо по-цветно, защото тези деца буквално не знаят какво е детство."

Само след около три часа организаторите написаха:

„Приятели, за каузата ни за Диана, Петко и Ивана за момента спираме събирането на нови неща, тъй като с нас се свързаха невероятно много хора, които желаят да се включат.

Всички, с които сме осъществили контакт и са предложили помощта си до момента за тях, нека изпратят каквото са ни уточнили.

За да не ги претрупаме, ще изчакаме да видим какво ще пристигне при нас в следващите дни и след това ще се включим с нова информация, ако още нещо остане да се търси за децата.

За момента:

Пералня, хладилник, готварска печка, гардероб, детски легла, килими, колелета, смартфони, 2 лаптопа имат осигурени и не се търсят.

Ученически материали са осигурени от местен магазин в София, както и бюро.

Ремонтни дейности ще извършим, има и много желаещи да помогнат с труд.“

Всеки, който желае може да подкрепи каузата ни за семейството, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за кауза на Подай ръка 09

PayPal: [email protected]

Снимката е качена със съгласието на родителя.