Софиянка сподели призив за помощ в социалната мрежа. Жената е забелязала бременна украинка да проси пари вчера сутринта. Описва я като хубаво и чисто момиче, което вероятно опитва да събере средства, за да плати за квартирата си.

„Здравейте. Пиша Ви този пост с молба за помощ.

В топлата връзка на метрото между Сердика 1 и Сердика 2 има бременно украинско момиче, видимо в 7-8 месец. Просеше пари, за да си прати квартирата. Трябваха ѝ 150 лв. Нямаше багаж с нея, предполагам, че е отседнала някъде, и ако не плати ще я изгонят. Каза, че идва от Одеса. Говореше руски и само това успях да разбера. Беше много чиста, сресана, с вързана коса. Облечена е със сини дънки и зелен пуловер. Бяло, хубаво момиче. Видях я там към 8 часа тази сутрин.

Моля Ви, който има възможност да ѝ помогне, ако още е в подлеза!

Благодаря Ви!,“ написа Гергана Милушева.

„Призивът ви е много хубав, но сериозно ли призовавате за помощ на украинско момиче - бременно, при положение, че нашите улици и подлези са пълни с възрастни хора, просещи или продаващи дребни неща за да свържат двата края,“ коментира жена.

„Момичето е бременно! За Бога! Това са два живота. Как ви позволи сърце да го напишете това!,“ отвърна ѝ друга.

„Това момиче седеше миналата седмица между двете станции на НДК. Съгласна съм да се помогне, обаче интересен въпрос е и къде е бащата, щом е в 7-8 месец?,“ чуди се друга.

В отговор хора предположиха, че е възможно бащата да е мобилизиран, поради което няма как да бъде извън страната си.