Втората ракета на България Димитър Кузманов се обърна към всички българи с молба. Преди известно време с него се свързват майки на деца, болни от много тежко заболяване - Саркома на Юинг, един от най-злокачествените костни тумори при деца и юноши, които са настанени в пловдивска болница. За съжаление лечението им не се поема изцяло от Здравната каса. Затова пловдивският тенисист призовава да се обединим и да им помогнем да имат шанс да усетят щастието да живеят.

Ето какво написа Мико в личния си профил във Facebook:

Тези, които лично ме познават, знаят, че никога не качвам в профила си грешна информация или постове, които нямат смисъл, затова ще ви помоля да отделите 3 минути от времето си, за да чуете и прочетете това, което искам да ви споделя отдолу. Когато имам физическата възможност се включвам в много благотворителни инициативи, мероприятия и каузи.

Тази кампания е създадена, за да помага на едни дечица, които мечтаят да имат малко по-нормално и малко по-щастливо детство. Това, което споделям с вас, ме трогна изключително много и бих искал да помогна с каквото мога. Един от тези начини е да подам информация на възможно повече хора и в случая да обява търг за ракетата, с която взех участие на дебютното ми участие в турнирите Роланд Гарос и Уимбълдън от Големият Шлем!

Ще можете да надавате за нея с коментари под поста, като коментарът с най-високата сума до 19 юли в полунощ ще я спечели, а парите ще бъдат преведени по банковата сметка на сдружението.

Благодаря ви! Вярвам, че когато хора се обединят в кауза, която е важна за човешки живот, тогава светът става едно по-добро място за живеене.

Саркомът на Юинг е един от най-злокачествените костни тумори при деца и юноши, който невинаги отговаря добре, особено в напредналите стадии на стандартно възприетата химиотерапия. Тази благотворителна кампания е за подкрепа за инновативно лечение с анти-GD2 имунотерапия при пациентите със сарком на Юинг. Лечението се осъществява при пациенти с метастатично заболяване, което остава с лоша прогноза въпреки химиотерапията, операцията, лъчетерапията и трансплантацията на стволови клетки.

Лечението се основава на доказана висока експресия на GD2 рецептори в туморната тъкан, което определя пациентите като кандидати за провеждане на тази насочена имунотерапия. Половината от необходимото количество за всеки пациент се дарява от фирмата производител, но останалите количества трябва да бъдат финансирани от родителите на пациентите. Целта на лечението е да подобри резултатите от лечението при саркома на EWING и се комбинира с останалите стандартни методи, които се използват - химиотерапия, операция, лъчетерапия и автоложна трансплантация на стволови клетки.

В отделението по детска онкохематология в град Пловдив в този момент четири деца се борят с напреднал стадий на Сарком на Юинг. Нека им дадем по-добър шанс за победа и да намалим риска от рецидив на болестта. В момента те се нуждаят от нашата най-голяма подкрепа.

За да завършим успешно лечението на тези четири деца, се нуждаем от 52 флакона Динотуксимаб. Стойността на един флакон е 28 500 лева.

МОЛИМ ВИ, ПОМОГНЕТЕ НИ да дадем шанс на тези деца да оздравеят и да имат детство, което всяко едно дете заслужава!

Благодарим Ви за доброто сърце и за това, че помогнахте на тези болни деца да победят рака.

БАНКОВА СМЕТКА:
IBAN: BG47UBBS80021018359150
Сдружение "ПОБЕДИТЕЛИ НАД САРКОМА НА ЮИНГ"