На 21 юни внезапно е починал Тони Атанасов, мъжът който е помогнал за спасяването на стотици животни в беда. Тъжната вест е съобщена на страницата на Сдружение "Верен приятел".

Атанасов заедно с други доброволци бе създал приют за бездомни кучета в град Козлодуй, където  грижа и лечение получават изхвърлени и изоставени, бити и малтретирани бездомничета. Много от които не намират осиновители, а техен дом остава приютът.

Близките на Тони Атанасов призовават делото му, създаване на спасителен център, да бъде завършено.

Поклонението ще бъде на 23 юни  от 11:00 до 12:00 часа в родния му дом в село Хърлец.

Пълния текст, с който от "Верен приятел" обявиха вестта за смъртта на Човека Тони Атанасов, публикуваме без намеса:

"С огромна скръб, натежали сърца и неутешима мъка съобщаваме, че вчера на 21.06.2021 г. ни напусна внезапно Тони Атанасов. Каквото и да кажем за него ще е малко. Човек с главно Ч и пример за подражание, посветил живота си на нежеланите и беззащитните...  През живота си е помогнал на стотици хора и животни.

До сетния си дъх Тони беше лъч светлина и надежда озаряващ всички ни: че е възможно да живеем в една по-добра България. Увличаше след себе си хората и направи всеки докоснал се до него по-добър. Но той беше и нещо повече: любящ съпруг и много скъп приятел...
 
Тони Атанасов имаше една заръка към всички нас и не спираше да ни кара да обещаваме: да продължим делото му. Да завършим приюта. И ние ще го направим, нали приятели? Сега ще имаме нужда от вашата помощ повече от всякога - жива сила и доброволци.
Поклонението ще бъде утре от 11:00 до 12:00 часа в родния му дом в с. Хърлец.
 
Обичаме те, Тони! Благодарим ти за всичко! Ще те помним! Да е светло по пътя ти, приятелю!" 
 
Екипът на GlasNews.bg изказва искрени съболезнования на роднините и приятелите на Тони Атанасов. Поклон пред паметта му!