Ники от с. Микрево, общ. Струмяни е само на 7 месеца.

Детето се ражда със задушаване и с липса на собствено дишане. Пролежава в ковиоз в различни болници в Благоевград и София. Още в тази невръстна възраст, лекарите установяват тотална пареза на плексус брахиалис, "акушерска парализа" в дясната ръка със засягане инервацията на дясното око (клод-бернар-хорнер синдром). Но поради животоспасяващото му състояние в онзи момент, приоритет е било неговото дишане.

Ники е изписан от болница в добро общо състояние през октомври 2021 година и детето е насочено за консултация и рехабилитация към СБР за ДЦП "Света София". Диагнозата отново е потвърдена. От тогава детето провежда активно рехабилитация, но без двигателен напредък.

През март 2022 родителите провеждат консултация с неврохирург от Турция, който е констатирал състоянието на детето и е препоръчал оперативно триетапно лечение в Турция. Първата операция трябва да бъде направена през май 2022 г. Сумата, която е необходима е непосилна за семейството - 10 800 Евро.

Отправяме призив и молба към всички, да направим възможно един ден малкия Ники да може да играе с двете си ръчички, да бъде пълноценен и полезен не само за себе си. Вярваме, че заедно ще направим това възможно!

Всеки, който желае може да помогне чрез дарение по сметка:

BG11STSA93000018193891


Банка ДСК


Титуляр Димитър Чолев - бащата на Ники


Основание "Дарение за лечение на Ники"