Да се качиш на връх Перперикон, за да се Увековечиш, като си оставиш боклука там, е най-гениалното решение да научат бъдещите хора ЩО за човек си бил през 2022.

С такъв неприкрит сарказъм пловдивчанката Станка Шингарова публикува снимка, направена на свещения скален град. Оказва се, че Перперикон -  уникалният комплекс, посветен на култа към Бога Слънце и символ на една от най-ранните култури по нашите земи, сега се сблъсква с "културата" на 21-ви век. Засиленият туристически интерес към този култов комплекс освен любопитството на българина към уникалното място, където се е зародила религията, станала основа на развитието на културата, архитектурата и знанията, за съжаление показва и едни други черти на нашенския "културен" турист. Празни бутилки, шапки и всевъзможни боклуци мирно съжителстват с един от най-древните монументални мегалитни паметници от времето на траките.

Грозно!

Какво ли би казал Богът на виното Дионис? Какво ли биха казали древните племена, създали неповторимите паметници? Какъв трябва да си, че да отидеш да видиш най-големия мегалитен паметник на Балканите и... да изхвърлиш боклуците си там?

Както забеляза друга пловдивчанка: "Да се Увековечиш и Очовечиш си е бая различно усилие"...