С всеки изминал ден задръстванията в Пловдив стават все по-големи, с което затрудненията за пловдивчани растат.

Тапи вече има не само в пиковите часове, а ремонтите допълнително бавят движението на колите. Някои от локациите, на които се извършва строеж на пътна инфраструктура или просто има затруднения в трафика, вече са пословични.

Като двулентовото Околовръстно, пробивът при Централна гара, десетилетният строеж на "Модър-Царевец", предстоящето бутане на Бетонния мост буквално изправят косите на водачите, които трябва да шофират из града.

А след тихото недоволството на пловдивчани, изразено предимно в социалните мрежи, идва ред и на хумора.

Пловдивчанка иронично предложи култовите пътни артерии да се преименуват. Жителката на "Кючук Париж" споделя нестандартната си идея във Facebook, предлагайки и нови имена, които кореспондират с неволите за пловдивчани.

Райна Кацарова предлага Околовръстното да бъде наречено "Околозадръстването", бул. "Александър Стамболийски" да се нарича "Александър Разкоплийски", а ул. "Модър" да се превърне в ул. "Муден".

Дамата не подминава и притесненията за предвижването си извън квартала след бутането на Бетонния мост, което споделя много други пловдивчани.

"Като това не отменя първоначалната ми идея, просто да ни обградят с една стена - чиста работа!", заключава Райна Кацарова.

Вижте цялата ѝ къде хумористична, къде злободневна идея:

"Като видна гражданка на "Кючука" предлагам следните нови наименования:
"Околозадръстното"!
"Муден - Царевец!
"Александър Разкоплийски"!
Бутонния мост!
Просрочна гара!
"Накумимиатевско шосе"!
Като това не отменя първоначалната ми идея, просто да ни обградят с една стена - чиста работа!"

Снимката е илюстративна