Електрическите тротинетки за споделено пътуване в Пловдив често са застигани от вандалски прояви.

Някои се озоваха във водите на Марица, други в кошове за боклук, а трети дори бяха изпочупени. За първи път обаче една от тях почти "полетя".

Тротинетка била окачена на дърво край пловдивски булевард. За случката споделят местни жители в мрежата, а пловдивчани остават възмутени от вандалщината.

"На българина нищо не трябва да се дава. Някой решил да улесни хората с тези тротинетки, но никой не оценява това. То не бяха хвърляни в контейнери, в реката, счупени и захвърлени, зарязани къде ли не. Такова безобразие и идиотщина никъде няма. По-добре да се приберат, защото няма да остане една здрава", пише Диди Н.

Захвърлена електрическа тротинетка в Марица разгневи пловдивчани СНИМКИ

"Жалка картина на избити комплекси", коментира Ричо Р.
 
"Моето дърво ражда ябълки, а това тротинетки ? От къде да си взема семена за това дърво?", шегува се Георги П.
 
За превозното средство имало щастлив край. Поне според потребителите на мрежата. Мъж разказва, че вчера е свалил тротинетката от необичайното място и е пътувал с нея.
 
Преди повече от година  в града навлязоха две фирми, предлагащи услугата за споделено пътуване с електрически тротинетки. Оттогава много от устройствата бяха изпочупени и днес е неизвестно колко от първоначално пуснатите 150 броя са в експлоатация.