Поредна електрическа тротинетка, която се използва за споделено пътуване в Пловдив, бе застигната от хулиганска проява. Превозното средство е захвърлено във водите на река Марица. То може да бъде видяно в плитчините под моста на Панаира, информира читател на GlasNews.bg.

Остават неизвестни въпросите кой, кога и защо е решил, че трябва да се отнесе така с нея.

За съжаление случаят не е прецедент. През юли друга електрическа тротинетка бе застигната от същата съдба. Тя бе захвърлена в реката до съседния мост - този на "Герджика". Оттогава са минали месеца, а тротинетката още седи на дъното.

Често обаче пловдивчани се гневят заради начина, по който техни съграждани паркират превозните средства. Те може да бъдат видени изоставени на острови между две пътни платна, в центъра на тротоар, където пречат на останалите участници в движението, или дори на пътното платно.

Именно такъв случай сподели пловдивчанин, с питане кога тази практика ще бъде спряна. На качената снимка се вижда зелената електричка, която чинно е оставена на близо половин метър навътре в пътното платно.

Й. Йорданов коментира, че това застрашава хората по улиците и се пита дали "трябва някой да пострада, че да се замислят".  Случката провокира дискусия в мрежата. Вижте малка част от мненията:

"Не са общински. Частни са. И не общината и фирмата са виновни, а културата ни!", пише Е. Първанов.

"Общината е отговорна за реда и контрола. Щом има нарушаване на реда в Общината - тя е виновна ...," отбелязва В. Петров.

"Всъщност това опира до морал и отговорност. След като си наел едно превозно средство, редно е да се остави на място, което не е предпоставка за ПТП или пречи на другите", добавя П. Иванов.

Преди месеци в града навлязоха две фирми, предлагащи услугата за споделено пътуване с електрически тротинетки. Оттогава много от устройствата бяха изпочупени и днес е неизвестно колко от първоначално пуснатите 150 броя са в експлоатация.

Електрическа тротинетка се озова във водите на Марица СНИМКА

Изпочупени електрически тротинетки по улиците в Пловдив, заради пари или чист вандализъм? СНИМКИ