За поредна вандалска проява срещу електическа тротинетка за в Пловдив, сигнализира читател на GlasNews.bg. Едно от превозните средства е хвърлено в река Марица.

То може да бъде видяно в плитчините точно посредата на моста на "Герджика". Как се е озовало там е остава загадка, но със сигурност извършителят е действал умишлено.

Изпочупени електрически тротинетки по улиците в Пловдив, заради пари или чист вандализъм? СНИМКИ

За съжаление, само седмици след като в града навлязоха две фирми за електрически тротинетки за споделено пътуване, хулиганските прояви са факт. Изпочупени тротинетки са забелязани край река Марица и в други централни части на града. Почти всички са счупени по един и същи начин - предната им рамка, държаща волана е прекършена в основата.

 Някои хора предполагат, че техни съграждани, които не знаят принципа на работа на превозните средства, но според други вероятно става дума за целенасочени действия по трошене на електрическите превозни средства.

В Пловдив бяха пуснати 150 тротинетки на две компании, но не е ясно след няколко седмичната експлоатация колко от тях са годни за каране към този момент.

Пускат електрическите тротинетки под наем в Пловдив