"За мен също е загадка защо е станала тази гонка. Възможност да го питаме не ни беше дадена. Не можем да бъдем сигурни за отношението на полицаите към него. Когато някой те гони, не мисля, че целта на баща ми е била да бяга от полицията или просто да се прибере", това коментира Борислава Пенева - дъщерята на Пламен Пенев, който загина след гонка с полицията в Стара Загора на 30 декември. 

От параноидна шизофрения страдал Пенев, загинал при гонката в Стара Загора

"Нямаме обяснение за действията на полицаите, виждайки всички тези клипове. Той редовно излиза да си разхожда кучето, на тази бензиностанция той пие кафе, зарежда си колата, близо е до мястото, на което живеем", поясни тя. 

 Според Пенева баща й е добър човек, не е конфликтна личност и не би носил оръжие в себе си. 

ОДМВР-Стара Загора: Гонката започва, когато шофьорът е опитал да прегази колега

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов предложи да се разпространи сигнала, подаден срещу Пламен Пенев във фаталната нощ. Припомняме, че непълнолетен се обадил на 112, за да се оплаче, че бившият борец го е заплашил с нож.

"Ако ние имаме текста на разговора, проведен със 112, той може да се огласи и да разберем дали някой е заплашван с нож. В много дела, които се водят в съда се изискват записите от 112, назначава се експертиза и има пълна яснота каква е била комуникацията", каза Йорданов в ефира на БНТ. 

НСлС разследва смъртоносната гонка в Стара Загора

"Колегите не са искали такъв край. Аз бих искал да се спра на засега известните факти. Сигнал има, има и възпрепятстване на полицейската проверка и бягство. В тази ситуация няма нищо нормално. Искрено се надявам това да не се изпълняват полицейски разпореждания да спре. При една такава гонка винаги оставяме нещата на случайност", допълни Илия Кузманов от синдиката на МВР. 

Говорят дъщерите на загиналия при гонката с полицаи шампион по борба ВИДЕО