Жител на Варна повдигна тема за една често срещана ситуация. Човекът е станал свидетел на случка в градския транспорт. Той разказва, че майка с малко дете се качили в автобус, а момченцето не спирало да плаче. Това не се понравило на пътуващите и последвала забележка към майката.

Разрази се дискусия в мрежата за създалата се ситуация. Според някои не бива да се реагира остро, защото на всеки с дете може да се случи. Други смятат, че не биха искали да бъдат обезпокоявани с подобен шум от рев, докато се возят в превозното средство.

Ето и цялата история:

„Вчера станах свидетел, на изключително грозна случка в автобус 409. Майка и малкото ѝ момченце на около 2-3 годинки не повече, се качиха в автобуса, детето видно беше уплашено или плачеше за баща си не разбрах точно какво му имаше, но на моменти направо се дереше. Майката не можеше да го успокои, в този момент няколко жени я нападнаха да го накара да млъкне, шофьорът и той, при него е малко по-разбирателно. Хора не бъдете злобни, жените които направиха забележката и я направиха супер грозно, защото започнаха да ѝ викат, бяха на по 40-50 години, знаят сигурно какво е, когато детето плаче не винаги можеш да го успокоиш. На майката ѝ стана много неудобно, но недейте да реагирате така, когато видите нещо такова не винаги майките знаят как да успокоят децата си. От всичко най-много мразя злобни лелки в автобусите, целият им свят е крив и всички са им виновни, че са станали на по 50 години. Бъдете добри и проявявайте разбирателство едни към други, защото не знаете утре какво ще ви се случи!“

„Редно е, ако детето не е спокойно, да не го качва в автобуса, а първо да се успокои. А дали някой иска докато е градския транспорт да му надуват главата е отделен въпрос. Всеки има нужда от спокойствие и тишина,“ написа жена.