Дете с едро куче, което било без повод и намордник, притесни столичанин, който разхождал своя домашен любимец. Тийнейджърът, който бил на видима възраст от около 13 години, водил две кучета. А едно от тях Иван Димитров определя като кане корсо.

Мъжът твърди, че момчето не успявало да се справи с контрола на питомеца си, като голямото животно се спуснало срещу други четириноги, които били на разходка в кварталната градинка. Случката се разиграла в столичния "Люлин".

"Там има детска площадка и полянка, но преди всичко кучето беше пуснато, без повод и намордник. Детето се затрудняваше да го ръководи, кучето се спусна срещу нашите кучета със съседа, с който се разхождаме всяка сутрин по това време зад блока", пише Димитрав в свой сигнал, разпространен в социалната мрежа Facebook.

Той е алармирал за случая и до общинските органи, но отбелязва, че реакция не последвала.

Стопанин позволи на кучето си да нападне друго ВИДЕО

"Писах вече на Общината веднъж, когато преди месец разкъсаха едно кученце наблизо, но няма никаква реакция", отбелязва Димитров. Мъжът смята, че родителите на детето трябва да вземат мерки, за да се избегне инцидент.

"Какъв родител трябва да си, за да оставиш дете на такава възраст да изведе таково огромно куче, като си наясно, че то няма да може да го ръководи, и кучето може да направи само и единствено пакости?", чуди се мъжът.

Местни жители приемат сериозно сигнала на мъжа, като заявяват, че с домашните кучета в квартала има и други проблеми. Едни посочват контрола над любимците, опражняван от стопаните им. Други посочват, че някои граждани не почистват след кучетата си.

Столичани посочват, че намордници не се използват за породи, които трябва да са с подобно приспособление.

Вижте някои от мненията на столичани:

"Това с кучетата е дълга тема - и за намордниците, и за почистването на л***та след тях", отбелязва Огнян О.

Зверство! Мъж насъска кучето си да убие коте в центъра на Пловдив ВИДЕО

"Обикновено сме безхаберни и като стане инцидент - "Защо ли?", ами защото спим!", смята Гергана Т.

"Ако го видите пак, просто вземете номера на родителите от детето и говорете с тях... . Това е възмутително. Вече спокойно и по пътя не може да ходи човек", пише Елеонора М.

"Снимайте кучето и в полицията. Има закон за намордниците. Лошото е, че гражданска позиция няма", коментира Леди Д.

Вижте и цялата публикация, споделена от Иван Димитров:

"Днес сутринта, точно зад блок 802 и до 73-о ОДЗ "Маргарита", около 6:30, дете, на не повече от 13 години, разхождаше огромно куче, ако не бъркам - порода кане корсо, заедно с едно друго малко бяло куче.

Там има детска площадка и полянка, но преди всичко кучето беше пуснато, без повод и намордник. Детето се затрудняваше да го ръководи, кучето се спусна срещу нашите кучета със съседа, с който си разхождаме всяка сутрин по това време зад блока, като правим една обиколка около блока, в който живеем.

Мъже подмятат спринцовка на тротоар. Притесниха пловдивчани ВИДЕО

Писах вече на Общината веднъж, когато преди месец разкъсаха едно кученце наблизо, но няма никаква реакция.

Ясно, че не им пука за онези, които им плащат заплатите с данъците си, обаче, какъв родител трябва да си, за да оставиш дете на такава възраст да изведе таково огромно куче, като си наясно, че то няма да може да го ръководи и кучето може да направи само и единствено пакости?

Понякога става дума за безотговорни родители, не за нещо друго, а тези случаи зачестяват и ще Ви помоля да обърнете внимание.

Предварително благодаря!"

 Снимката е илюстративна

Гняв заля Мрежата: момиче бие и унижава момче, друго се хили, а трето снима ВИДЕО 18+