Забранителните наредби са издадени от години, но каруците по улиците на страната продължават да си се движат. И то не само из пустите села, но и по булевардите на големите градове, където трафикът е невъобразим, а скоростта на машините често задминава разрешената от закона.

Поредната история с каруца е от Пловдив, където две дечица се возили съвсем необезопасени в превозно средство, теглено от животинска сила.

За случката алармира пловдивчанин, който с почуда отбелязва, че шофьорите търпят санкции, но изглежда други се разминават без глоби.

Мъже подмятат спринцовка на тротоар. Притесниха пловдивчани ВИДЕО

Той разпространява и снимка, илюстрираща конкретната случка. Кон теглел каруца, в която отпред имало двама възрастни, а отзад - две невръстни деца.

"Когато те глобят за колан и ти вземат точки, и в следващия момент виждаш това "здраво" закопчано семейство за талигата... България...", констатира Михаил Н. По превозното средство няма и абсолютно никакви светлоотразителни елементи.

Ситуацията буди възмущението на потребителите на социалната мрежа  Facebook. Хората отбелязват, че това крие опасност за малчуганите и останалите участници в движението. Като смятат, че проблемът може да се реши със санкции.

Това е романтика! Конник препуска сред трафика в София СНИМКИ

От 2013 г. движението на каруци на територията на град Пловдив е забранено с решение на общинския съвет. Това обаче често се пренебрегва. Това красноречиво показват зачестилите срещи със старовремските превозни средства из града.