Една постъпка на деца в Асеновград предизвика много въпроси.

За ситуацията във Facebook разказва асеновградчанка, която се превърнала в неволен свидетел на тормоза, оказан над момче, което по думите ѝ било със Синдром на Даун.

Тя споделя, че три деца си купували храна от закусвалня в града. В този момент започнали да тормозят и другото дете. Действията им дори ескалирали в това, че детето било "плюто и замеряно с камъни".

"Помолих това момче няколко пъти да го остави на мира, защото видимо момченцето не е добре, при което той ми отвърна: Искам да го убия и да му набия шамарите", твърди жената.

"Моля, ако родителите на това момче си го познаят, да обърнат сериозно внимание над възпитанието му", призовава тя, споделяйки и снимка на момчето, сочено за извършител на проявата. "Обърнете внимание, накъде върви новото поколение!", завършва разказа си тя.

Вижте цялата ѝ публикация:

"Моля, ако родителите на това момче си го познаят, да обърнат сериозно внимание над възпитанието му. Днес пред мен се разви следната ситуация: това момче и още две негови приятелчета си взимаха храна от ,,B****” и от нищото започнаха да се закачат с едно момченце, болно от синдром на Даун. Помолих това момче няколко пъти да го остави на мира, защото видимо момченцето не е добре, при което той ми отвърна: Искам да го убия и да му набия шамарите.

Според мен това не е нормално. Да има такава агресия от негова страна, той го плюеше и го целеше с камъни, докато болното момченце си седеше съвсем спокойно без да му прави нищо. Обърнете внимание, накъде върви новото поколение!"