Въпреки лошото време Дядо Коледа пристигна на пловдивското летище. Добрият старец дойде не както обикновено с шейна, а с военен самолет, който беше пилотиран от капитан Владимир Петров от авиобаза Граф Игнатиево. Той бе посрещнат от десетки малчугани, които получиха много подаръци, всяко от тях вече беше изпратило писмо с желанията си. Дядо Коледа обърна специално внимание на всяко от децата, а те се снимаха с белобрадия старец.

На кацане, Дядо Коледа сподели, че пожелава на децата да са много здрави и много ученолюбиви. Той беше придружен от Снежанка, която му помагаше в раздаването на подаръците, пише TrafficNews.bg.

Да успееш за 20 дни: списък със задължителни неща преди Нова година

 Малкият Любомир Шулков, сподели,че иска Дядо Коледа да му донесе много подаръци.

“Искам нов телефон на Уенсдей,” коментира друго дете. Традицията с посрещането на Дядо Коледа беше прекъсната през 2013 година и тази година се провежда за втори път.

“Дядо Коледа дойде от Лапландия, ще преспи в Пловдив. Утре с първия полет по новата линия Манчестър- Пловдив ще отлети за Манчестър, а от там насетне не ни е известен маршрутът по целия свят, по който ще се движи, “коментира Дойчин Ангелов- председател на Съвета на директорите на летище Пловдив.