Тъжна вест - дядо Пенчо е починал. Това съобщи Кремена Краева в социалната мрежа Facebook.

"Дядо Пенчо потегли към небесния си дом! Благодарим на всички, които помогнаха той да се излекува и да изживее последните си месеци в дом с храна и грижи!", написа жената.

Историята на мъжа трогна българите, предизвика голям интерес и сред читателите ни. В няколко статии проследихме състоянието на дядо Пенчо.

През април месец той бе открит в окаяно състояние и с гипсиран крак в Несебър. По-късно той бе откаран в болница, а състоянието на крака му не спираше да се влошава.

Добри хора помогнаха на бездомник с гипсиран крак СНИМКИ

Наложи се медици да ампутират крака на Пенчо. Това трябваше да се случи уж безплатно, само е било нужно да се закупят някои консумативи.

"Когато го приеха казаха, че лечението му ще бъде безплатно. Днес едно момиче отиде да му занесе топла храна. Попитали са я кога ще му платим осигуровките?! Първо, за да се платят осигуровките и да се вземе документ за липса на задължения, трябва да отидеш с лична карта или някой друг с пълномощно. Но и за пълномощно пак се иска лична карта. И второ тези неща се казват при приемане на пациента в болницата", написа през април Кремена, която изцяло се зае с това да помогне на възрастния мъж.

Спасиха го! Дядо Пенчо от Несебър ще живее, но ще му ампутират крака

Кремена Краева дори се ангажира с това да открие адрес, на който да бъде регистриран възрастният мъж, за да има документи и да бъде настанен в дом.

"Мнението на началника на паспортна служба - Бургас и на всички е, че ако направим адресна регистрация на дядо Пенчо на адрес в бургаска област, ще е много по-лесно и бързо да му се намери дом за настаняване, както и да се оправят документите, защото на него му се полага 100% ТЕЛК", гласи публикация на Кремена.

Още малко съдействие е необходимо за дядо Пенчо

През месец май той бе изписан от болница, а тъжната новина за кончината му бе съобщена днес. Дълбок поклон пред светлата му памет!