Възрастен мъж предизвика вълна от съчувствие в Сливен. Мъжът е видян да проси пари, за да оцелява. Той е застанал пред хранителен магазин, а добра жена се е отзовала. Тя апелира за съдействие за изстрадалия човек.

„Здравейте, преди малко пред М-н Мерканто в кв. „Дружба“ (до Фемили спейс) седеше един възрастен бял мъж с бележка в ръце, навел глава от срам, че се налага да моли хората да му дадат стотинки за хляб, за да оцелее.. Стана ми много тъжно и му подадох 5 лв., защото имах само толкова в себе си. Човекът ми благодари няколко пъти и просълзи очи. Хораа ако имате някакви дребни парички или храна и случайно минавате през магазина, моля ви, помогнете с каквото можете, кой знае каква е съдбата на този човек. Нека бъдем добри! Нека помагаме с каквото можем. Не се знае утре в каква ситуация може да се окажем и ние!,“ написа Камелия Султанова в социалната мрежа.

Според жители на града дядото е познат с поведението си. Потребителка пише: „ Това е Минко от старческия дом. От там са вдигнали ръце от него и са сигнализирали полицията. Той просто злоупотребява с човешката доброта.“

„Няма реална нужда от това. От старческия дом е. Всеки ден се прибира с една торба храна и пари повече, отколкото вие изкарвате на ден! От такива като него съм се разочаровала и много внимавам на кого давам. И не го пиша, за да напиша нещо, а защото ми е казано от хора работещи там. Немогат да се справят с него от персонала,“ коментират още.

Снимка: Тодорова Жива