Пътният експерт Диана Русинова излезе с коментар за тежкото пътнотранспортно произшествие с кола на НСО, което настъпи вчера край Аксаково.

"Искрено се надявам активността на службите и press съобщенията от страна на една конкретна политическа партия да не се дължат на опит да се прикрие и изследва обективната истина по отношение на тежкото пътнотранспортно произшествие, което настъпи вчера край Аксаково", написа тя в профила си в социалната мрежа Facebook.

Автомобилът на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, се е движел от Добрич към Варна. Малко преди да влезе в Аксаково, от второстепенен път излязъл друг лек автомобил, не спрял на знак "Стоп" и се блъснал в колата на НСО. Ограничението на скоростта на мястото на инцидента е 90 км/ч. Предстои да се изясни с каква скорост се е движел автомобилът на НСО.

Кирил Петков не е пострадал при инцидента, след медицински преглед е освободен за домашно лечение. В другата кола са били мъж и жена над 60 години, като мъжът е починал на място. Жената е настанена в болница във Варна с множество травми, състоянието й остава тежко.

Образувано е досъдебно производство. Разследването се води от Военна прокуратура - Сливен.

"На мен лично две неща са ми странни. Как така при толкова голямо кръстовище в крива няма поставено ограничение на скоростта по основното направление? Този пътен знак "Стоп", на който уж не бил спрял клетия починал човек, е завъртян настрани и е много спорно на кое точно не е спрял - на изтърканата стоп линия или на завъртения знак?

При този инцидент аз лично си задавам много въпроси като това как професионален шофьор, при това от НСО, при наличието на неблагоприятни метеорологични условия в зоната на кръстовище преди началото на населено място, е карал със скорост вероятно много над 100 км/ч? Кое точно е обуславяло необходимостта от това да се кара с толкова висока скорост и да се поставя в риск животът и здравето на гражданите?", пише Диана Русинова.

Пътният експерт сподели, че й е направило впечатление, че предната седалка на колата на НСО е счупена и е отишла напред, което според нея означава, че този, който се е возил на задните седалки, е бил без колан.

"Защо г-н Кирил Петков и ПР-ът му си позволяват да нарушават ЗДвП и не са си поставили коланите? По спомен преди време именно г-н Петков обяви война на войната по пътищата? Странно нали, политиците, които от сутрин до вечер ни говорят за това колко са загрижени за пътната безопасност да си позволяват да нарушават правилата, като не правят най-елементарното - да си сложат поне колан", отбелязва тя.

Диана Русинова изказа съболезнования на близките на загиналия шофьор и пожела бързо оздравяване на пострадалата жена.

"На г-н Петков му "благодаря" за всичко, което той и правителството му направиха, за да доразрушат републиканската пътна инфраструктура, защото трите годни неподдържане доведоха до това - липсващи знаци, маркировки, лошо състояние на асфалта, храсти по канавките и пр. И ако политиците не ги беше срам да публикуват небивалици и да търсят оправдание, то мен наистина ме е срам от тези лицемери. Пътната безопасност е експертен, а не политически проблем и колкото по-рано го осъзнаят, толкова по-вероятно е да скоро да намалим жертвите и ранените в следствие на ПТП", завършва публикацията си тя.

Катастрофа с Кирил Петков, има пострадали СНИМКИ

Има жертва при катастрофата с Кирил Петков СНИМКИ

Кирил Петков с първи думи след трагичната катастрофа

Катастрофата с НСО: Експертиза установява скоростта, с която се е движил служебният автомобил