На първи октомври миналата година, Диди от Стара Загора претърпя тежък инцидент на пътя. Тя, заедно с две нейни приятелки, е блъсната с бмв, управлявано от 18-годишният Никола Михайлов. За да бъде спасен животът на 23-годишното момиче се наложи ампутация на левия й крак. При втора операция в столицата се е наложило да бъдат отрязани още 10 см от крака й.

Диди, пострадала при тежък инцидент, има нужда от помощта ни

Вчера се навърши точно една година от инцидента, а Диди продължава да е така силна и борбена.

Множество кампании в подкрепа на момичето бяха организирани във времето. Последната добра инициатива беше по Новогодишните празници миналата година. Тогава кметът на Стара Загора реши да отмени празничната заря в града, а средствата да отидат за лечението на Диана. 

Тази година тя успя да направи и първите си крачки.

„Днес празнувам вторият си ПЪРВИ рожден ден, много много щастлива, адски силна и още по-специална от преди,“ написа момичето в социалната мрежа.

Помните ли Диди? След инцидента момичето отново може да ходи СНИМКИ+ВИДЕО

Ето и цялата ѝ публикация:

„На този ден преди точно една година претърпях тежък, нелеп инцидент. Борих се за живота си, не беше ясно дали ще продължа да си живея или ще се превърна в най-ярката звездичка на небето. Ееее, тук съм! Това, че едното ми краче го няма, за мен не е загуба, напротив това е най-голямата ми победа. В такива моменти разбираш кое е наистина важно в живота, колко кратък е той и как трябва да грабиш от него с пълни шепи. Благодаря на всички които бяха зад мен, без вас нямаше да успея! Е, днес празнувам вторият си ПЪРВИ рожден ден, много много щастлива, адски силна и още по-специална от преди.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МЕЕЕЕЕН.“

Даряват парите за фойерверки на Диди, пострадала в тежка катастрофа