Диана Русинова - експерт от Европейския център за транспортни политики, представя поредния скандален случай - този път свързан с пътни знаци, поставени в Шумен и неотговарящи според нея на нито една действаща норма в ЕС или в Република България. За какво става дума? Само за нехайство ли, или и нещо друго?

Вижте какво написа експертът във Facebook:

"Преди няколко месеца бяхме в Шумен. Тогава кметът на града ни увери, че ние с колегите ми всъщност нищо не разбираме и нещата си съвсем в норма в града, поне по отношение на организация на движението и пътната безопасност.

Припомням, че това е същият кмет, който не знаеше какво е и как или къде се използва допълнителна табела Т13 и се наложи да обясняваме на него и на "експертите" от "експертната" му комисия.

Та сега представяме тези прекрасни знаци, които не отговарят на нито една действаща норма в ЕС или в Република България. Ето до това води нехайството и корупцията, но после виновен не кметът, а виновни са водачите, пешеходците, папата, патриархът и морето...

Светлоотразителност - 0;
Основа на знака - покримна ламарина.
Двойно ободряване - няма.
Производител - неизвестен, възможно е и "експертната комисия" на кмета да са си ги правили тези знаци по време на заседанията..."

Изводите оставяме за вас...