"Някой ще познае ли чадото си?"

Публикация на Теодора Гайдажиева раздели мрежата - чрез нея тя пита: На това МПС там ли му е мястото, докато 2-годишни си играят на детската площадка? Иначе на снимката виждаме тийнейджъри, седнали на беседка. Пред входа на беседката пък е паркирано МПС тип електрически скутер. А случаят е от "Кючука" в Пловдив - паркът срещу училище "Димитър Талев".

В поста се споменава, че проблемът не е в паркираното МПС. По думите на Теодора, шофьорът на превозното средство обикалял с него из детската площадка.

Теодора е направила забележка на младежите, тъй като това МПС няма работа там, но в публикацията си пише, че те не обърнали внимание на направената забележка. "При направена забележка - още повече демонстрират възпитанието си.", пише Гайдажиева, която дори е подала сигнал и на тел. 112, но той не е бил удовлетворен.

"Накрая някой се чуди защо се стига до саморазправа, ами може и до там да се стигне след време.", добавя още жената.

Въпросната публикация предизвика вълна от коментари - според хората на тази площадка превозното средство й е последният проблем. "От изпочупената ограда стърчат пирони, децата се нараняват на тях, колкото и да ги пазим, люлката е толкова зле, че е залепена с левкопласт, въртележката е ръждясала и не се върти... мога да изброявам до утре.", пише в коментарите Ива и също добавя, че е пускала десетки сигнали към Общината за лошото състояние на площадката, но без никакъв резултат.

Мария Георгиева пък споделя, че тази компания - тийнейджърите, са по-шумни и могат да ядосат някого. "И в същото време там обикалят много бебешори и не е хубаво да се кара там. И те, въпреки че са деца, са по-големите и трябва също да ги пазят. Това е цялата работа предполагам. Този парк си има много за оправяне.", добавя тя.

"Явно всеки си прави каквото си иска и чувството за безнаказаност си остава. Надявах се въпросните младежи да се засрамят от постъпката си, но вместо това получиха само окоражителни коментари. А тези уж "тротинетки", както и другите Ел. тротинетки, които явно родители купуват на децата си - дано са наясно колко са опасни и до какви ситуации могат да доведат на пътя и не само.", категорична е Теодора Гайдажиева.

Междувременно в дискусията се включва и момиче, което вероятно е част от въпросната тийн компания. Ето какво пише тя: "Госпожо, много поздрави от компанията на Талев!". Поздравът на Мария обаче бе приет като провокация и не се хареса на потребителите в мрежата. "Не смяташ ли, че си малко нагла или си поредното лапе, което не е възпитавано от родителите си и се мисли за "голяма". Имайте уважение към по възрастните, защото някой ден към вас няма да се проявява уважение.", с тези думи Адриана отговаря на Мария.