Кучето, което живее вързано в необитаема къща, предизвика съчувствието на мнозина. Жители на Пазарджик публикуваха преди дни апел за помощ на изстрадалото животно. Те търсят вариант, в който то да бъде освободено или осиновено от добри хора. Оказва се, че тежката съдба на четириногото съвсем не е от сега. Запознати споделят, че женския питбул е изоставян и преди, но на други места. За съжаление за момента няма реакция от отговорните институции, единствено храна, давана от съседи е съхранила Берта. Това принуждава група загрижени хора да обмислят различни варианти, но за момента удрят на греда. Някои изразиха опасения, ако се влезе в пределите на чуждия имот, макар това да е с опит да се помогне на кучето.

Куче е вързано в изоставена къща. Някой грижи ли се за него? СНИМКИ

В крайна сметка днес в 16 часа има организиран сборен пункт в Пазарджик. Доброволци смятаха се съберат, за да опитат да намерят добро и адекватно решение за ситуацията. Те се опасяват за здравето и живота на четириногото в хода на настъпващата зима и понижаването на температурите.

За огромна изненада, малко преди организираната среща, хора са успели да освободят Берта. Тя временно е приютена.

„Обадиха ми се да ми кажат, че някой е влязал и е пуснал Берта. Някой преди сбирката ни утре, случайно се случи да реши да пусне кучето след 5 години и то да избяга. Отидохме на място, прибрахме Берта, но преценихме, че няма да бъде безопасно за нея, в случай, че някой от собствениците реши да се отърве от Берта, за да не понесе последствията си за нехуманно отношение към животното.

За щастие Цеца Славчева която от години се случва да се грижи за кучето се отзова и я приюти за през нощта до утре в 16:00ч, за да бъдем сигурни, че кучето е в безопасност.

Споделям с вас щастието на Берта, когато ни видя, че влизаме да я вземем с каишката,“ написа Genoveva Pekanova.