Днешният 13 ноември е обявен за Световен ден на доброто и международен ден на слепите.  Двата дни са съвместени на една дата, защото са неразривно свързани помежду си. Слепите се нуждаят от подкрепата на зрящите, а добрите хора изпитват вътрешна потребност да помагат на нуждаещите се.

Точно на тази дата жена, която носи  неслучайно име, сподели една история за съпричастността и добрината. Малък жест, който вдъхва надежда за обществото ни.

Добра П. видяла как шофьор на автобус от градския транпорт на Сливен изчакал възрастен мъж да се реши да пресече на пешеходна пътека.

Откраднаха раницата на пловдивчанка, но една добрина я зарадва

Трафикът бил изключително интензивен, колите неспирно се нижели една след друга, но никой не давал път на стареца. Единствено водачът на рейса търпеливо изчакал своя съгражданин да премине.

"Старецът даваше знак на шофьора да тръгне, защото вероятно се страхуваше да премине, но той го изчака търпеливо", разказва Добра П.

Тя е впечатлена от действията на мъжа и разказва за случката в социалната мрежа Facebook.

Вижте целия ѝ разказ

 "Добро утро, мили хора! Днес  -13 ноември, е Ден на доброто!

 

Колата на майка с три деца се строши на пътя, срещна добрина

Искам да разкажа за добрата постъпка  на шофьора на автобус номер 7/СН 7764 АС/. Пътувах в автобуса в 8.00 часа и на пешеходната пътека до "Кутелка" автобусът спря.

Колите отляво непрекъснато минаваха. Шофьорът на автобуса търпеливо изчакваше стареца, почти приведен с бастун, да реши да премине.
Старецът даваше знак на шофьора да тръгне, защото вероятно се страхуваше да премине, но той го изчака търпеливо да премине.
Не зная как се казва шофьора, но зная, че този човек е добър човек!

Искам да му пожелая много здраве и да носи доброто винаги в себе си!"