"Доброто е като бумеранг, винаги се връща", така започва публикация на Даниел Добрев в социалната мрежа Фейсбук. Мъжът разказа история, която ни кара да вярваме, че доброто живее във всеки един от нас.

Даниел разказва, че преди седмица на беседка в столицата е намерил портфейл с документи и пари в брой. Той се е свързал с полицията, за да съобщи за намереното портмоне. Не след дълго собственикът на портфейла е открит от органите на реда.

"Свързахме се с полиция и момчето беше намерено, а портмонето предадено с всичко, което описа, че има в него", уточнява Добрев.

Преди ден в столичния квартал "Лозенец", на ул. "Плачковица", Даниел Добрев е изгубил таблета си.

"Докато съм слизал от колата явно е изпаднал", пише той в мрежата.

Когато се върнал при автомобила си, Даниел забелязал, че таблетът му е поставен на предното стъкло.

"Благодаря на човека, който го е намерил. Бъди здрав (здрава) и вярвай, че добротата, която направи ще ти се върне", завършва публикацията си мъжът.

Публикацията на Даниел събра над 2 хиляди харесвания и предизвика бум от коментари.

"Човек трябва да помага независимо дали ще му се върне. Винаги има как да ти го върне животът. Може да е след време, може да си забравил въобще, че си помагал нещо някъде, но винаги ще ти се върне под някаква форма. Както и обратното - като правиш далавери, пречиш и крадеш - се ще ти се върне за злините един ден и то под най-гадния начин", това написа Димитър Желязков в коментарите под поста.

Авария застигна шофьорка на пътя, но се намесиха добри хора