Телефон на жена изпадна в софийско такси - шофьорът й го върна.

Отивайки на лекар с такси, телефонът на Надежда Петрова изпада от джоба й в колата, а тя дори не разбрала, че го изгубила - научила тогава, когато телефонът на майка й позвънял - оказало се, че звъни именно таксиметровият шофьор, в чиято кола е паднал смартфонът на Надежда.

Таксиметровият шофьор е видял, че има телефон в автомобила му и предположил, че е на Надежда. Опитал се да осъществи контакт с жената първо чрез диспечер, но неуспешно. След това е отворил списък с набраните номера и звъннал на майката на Петрова.

"Думи нямам да му благодаря, защото в апарата има безценни за мен снимки и спомени! И пиша това, защото доброто трябва да се споделя. Още има добри хора! Благодаря ти от сърце, чичо Митко! Бъди здрав и дано да има повече хора като теб!", написа Надежда в социалната мрежа.

Искра Стоянова, една от коментиралите публикацията, потвърждава, че все още има добри хора и благодари на майка и дъщеря, които са намерили изгубени документи. "И аз така искам да благодаря на две жени - майка и дъщеря, които вчера донесоха документите на дъщеря ми - л.к., шофьорска книжка, кредитни карти и др., намерени в Лидл Младост. Не им разбрах дори имената, но искам с вас хора да споделя, че има добри хора!", написа тя.

И понеже в коментарите много от хората питат Надежда как се е отблагодарила на таксиметровия шофьор, тя отговори така: "Преди да си загубя телефона му оставих бакшиш, защото оцених, че добре си върши работата - приветлив, точен, с чиста кола. След като ми върна телефона го почерпих с кутия шоколадови бонбони за здраве. Не се включих досега, защото не исках да пиша аз какво съм направила, но явно и това вълнува доста хора."

Снимката е илюстративна.