Арестът на клоуни в столицата вчера предизвика вълна от мнения и коментари в социалната мрежа.

Повечето потребители смятат, че задържането е било крайно решение и клоните всъщност не са артистите, а лицата с униформи. Някои твърдят, че все пак са възпрепятствали движението и е трябвало да бъдат задържани.

Два клоуна се пошегуваха с полицаи в София, арестуваха ги ВИДЕО

"Докато наркомани газят хора по пътя, трав*си карат тротинетки с 130 по тракия и си седят по домовете неубезпокоявани заради статуса си, други правят шоу и седят в районното. Евала клоуни, хванахте най-големите апаши, майката да ви таковам... писна ми да бъда културен...", гласи коментарът на Александър Данчев.

Думите на мъжа са придружени и със снимка от районото.

"Саше, а ако ти с дъщеричката ти бяхте 4-та или 5-та кола в колоната чакащи, нея, примерно я боли зъб или не ѝ е добре, а всички ти обясняват, че отпред има клоуни и трябва да си над тези неща? И нарочно казвам да не си първа кола, защото ако си първи, ще ги прегазиш. Хайде сега, като примерен водач и притежател на оранжево талонче сам кажи тия какво правеха на платното и задържаха колите. До тях е цял площад Славейков, но те запушшха платното", контрира Николай К.

бщината дава улицата срещу 150лв на час, ако я бяха взели за филм и седеш в опашката без да знаеш? Не си сериозен", обаче е отговорът на Данчев.

"Да, съгласен съм, не трябваше да се стига чак до арест, но от видеото което гледах буквално се гавреха с полицаите- качваха се в патрулната кола, не се подчиняваха на забележките им и още куп неща, които доста изчерпаха търпението им.", посочва пък Цветелин Д.

Друг потребител от своя страна сподели подробности от първо лице за двамата артисти. То обясни, че двамата са мексикански граждани.

"Аз бях там и понеже полицията не говореше английски отидох с тях до 4-то и се оказа, че една позната, която се занимава с цирк реално ги е поканила в България, понеже са от Мексико.. Да не говорим, че един таксиджия ни поиска 15 лв да ни закара до 4то от Витошка..", отбелязва Мартин М.