Притеснителна случка с куче в София. Младо момиче твърди, че е била заплашвана и ударена заради това, че опитала да прибере видимо загубено йорки. Всичко станало посред бял ден.

Мерилин Л. видяла кученцето, което обикаляло из столичнияи ж.к. "Свобода". Край него имало и човек, който при зададени въпроси за животното на няколко пъти сменял версиите за стопаните му.

"Беше при въпросния човек от снимката, поговорих с него и той ми каза: “Изгубено е, но седи при мен, някой ще дойде и ще си го вземе”. После се опитах да го взема от него и той започна да ми обяснява как било на някакво момиче и че това заслужавала тя, и нямал да ѝ остави нищо" , разказва тя.

Животното се стремило към нея, а младата жена искала да го прибере. Това ескалирало и поведението на мъжа, твърди тя.

"Кученцето идваше при мен и се опитвах да го хвана, но той ходеше по мен и при последния ми опит ме удари и заплаши", пише Мерилин. Като разпространяви и снимки на мъжа, когото вини за проявата и кученцето.

Вижте цялата ѝ публикация:

"Здравейте!  В ж.к. "Свобода" обикаля изгубено йорки -  в близост до бл. 27,26 и посока "Илиянци". ...
Беше при въпросния човек от снимката, поговорих с него и той ми каза: “Изгубено е, но седи при мен, някой ще дойде и ще си го вземе”.

После се опитах да го взема от него и той започна да ми обяснява как било на някакво момиче и че това заслужавала тя, и нямал да ѝ остави нищо.  Кученцето идваше при мен и се опитвах да го хвана, но той ходеше по мен и при последния ми опит ме удари и заплаши. Направих всичко възможно, за да го прибера вкъщи, но не успях.
Тогава го и снимах.

П.П. Мъже около мен имаше и никой не предприе действия, защото явно не им се занимаваше и беше по-добре да се гледа отстрани."