Столичанка разказа в социалните мрежи шокираща история с агресивно куче и още по-агресивни негови стопани. Разбира се, кучето е без каишка и намордник, а двойката очевидно е без всякакво угризение на съвестта. Нещо повече - дори и след намесата на полицията арогантното им поведение не спира. Разказът на жената отприщи десетки коментари и подозрението, че същите тези двама само преди 4 дни са матретирали едно от кучетата си и са нахъсали друго да ухапе жена, която се е застъпила за животното. И публикуваха снимки от тогава, на които ясно се виждат жената и мъжът, но не става категорично ясно дали те са същите, "проявили" се вчера.

Ето историята от вчера, разказана от столичанката:

Днес в Люлин 2, пред кафето на бл.279, бях нападната от голямо черно куче, което стопаните му, мъж и жена на видима възраст 35-40 години (мъжът, мургав с черна брада издължена напред (тип арабска), ръст около 175, жената, блондинка, ~160, с лице силно поразено от акне) разхождаха без каишка и наморник. Развиках се за помощ, мъжът дойде, смеейки се го хвана за нашийника. Слава Богу травми няма, но съм на успокоителни.

На въпроса ми защо кучето не е на каишка, бях засипана от порой обидни думи, че съм луда, истерична и т.н., дори предложи да извикам мъжа ми да се бият и да му счупел главата. Позвъних на 112, до 5 минути дойдоха полицаи, с тях въпросният се държа също грубо и арогантно и каза: "Ще си правя каквото поискам, хайде арестувайте ме".

Няма да навлизам в повече подробности. Според мен нормални хора не биха се държали така, или са социопати или под влиянието на някакви вещества. Моля, пазете се, следващите може да сте вие, вашите деца или близки."

А ето и историята от 14.10.2023 г., разказана от Антония Аретова от кв. Люлин, където мъж и жена на видима възраст около 30-35 години безкрупулно са малтретирали животното, маркирано на снимката:

"Тяхната агресия бе провокирана от това, че кучето не върви редом с тях. Реакцията от моя страна с хладнокръвен въпрос "Извинете, Вие ли сте стопани на кучето?", може би беше най-голямата ми грешка. Трябваше да преценя, че са хора с нарушена психика и по-скоро да бъда пасивен наблюдател до изчакването на служителите на реда.

Много накратко, защото няма нужда да разказвам с детайли. След отправянето на този въпрос, двамата въпросни нападнаха мен и моя роднина, с когото бях. Взеха ми телефона при опит за набиране на 112. Счупиха го. Намеси се мъж, който по-късно е регистриран като свидетел. Второто им куче - белгийска овчарка, изпълняваше перфектно техните команди за нападение и оттегляне. Ухапа ме. От страна на жената последваха удари към мен и също така демонстративен опит от мъжа за задушаване на кучето жертва. Травмираха много силно крака му (по неясна преценка фрактура около глезената става).

За съжаление не успяхме да изчакаме служителите на реда - избягаха с двете кучета посока Люлин 5. За доклада подадена е писмена жалба със снимков и видео материал. Ще се изискат записи и от съседни заведения. Отново моля, ако някой разпознае лицата, да се свърже с мен."

И така - две плашещи истории с кучата и техните стопани бродят из улиците на Люлин. И в двете истории има жертви и нападатели. Единствената разлика е, че в първата агресорите са избягали, а във втората са дочакали полицаите и недвусмислено са показали, че не им пука от тях.

Очакваме реакцията на органите на реда!